Maak zelf je lijnzaadgel

Wat heb je nodig
Zak hele lijnzaad 
Pannetje
Eetlepel
Kom
Water
Sok of pantykous
Potje of knijpfles om de gel te bewaren
Eventueel een eetlepel suiker voor een hardere cast

Hoe ga je te werk
1. Doe 3 eetlepels lijnzaad met 300 ml water in een pannetje 
2. Verwarm het geheel onder voortdurend roeren voor 5 minuten
3. Giet de gel nadat het wat is afgekoeld in de pantykous of sok
4. Knijp de sok of kous uit boven de kom, de zaadje zullen achterblijven en de gel vang je op. Soms moet je nog even wringen om alles eruit te krijgen                                                                                                                                                                          * De gel kun je overbrengen in 1 of meerdere potjes en is klaar voor gebruik
* De zelfgemaakte lijnzaadgel kun je maximaal 2 weken in de koelkast bewaren

Succes!!